PREMINUO SLAVOLJUB MILOŠEVIĆ: Istaknuti novinar izgubio bitku sa teškom bolešću

Novosti online

13. 05. 2022. u 17:15

SLAVOLjUB Milošević (1948-2022), istaknut novinar,urednik i osnivač RTV Kruševac preminuo je danas nakon duge i teške bolesti, objavila je ova medijska kuća.

ПРЕМИНУО СЛАВОЉУБ МИЛОШЕВИЋ: Истакнути новинар изгубио битку са тешком болешћу

Foto: RTV Kruševac

Kako se navodi, Milošević je čitav radni vek proveo u novinarstvu nakon diplomiranja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

- U Novinsko-izdavačkom preduzeću „Pobeda“ i Radio Kruševcu počeo je da radi 1972.godine, nakon čega je više godina bio zaposlen u Informativnoj službi Industrije „14.oktobar“-stoji u objavi RTV Kruševac.

- Za direktora i glavnog i odgovornog urednika naše medijske kuće izabran je 1990, i na tim funkcijama ostao je do 1999.godine. Od tada do 2001. godine radio je kao šef Dopisništva RTS-a iz Kruševca, a nakon toga osniva Radio Televiziju “Rubin“ u Kruševcu, u čijem je ogranku u Kikindi do završetka radne karijere i odlaska u penziju bio direktor i glavni i odgovorni urednik.

Današnja RTV Kruševac, navodi se dalje, upravo je u periodu kada je  Milošević bio na njenom na čelu „doživela najveći broj uspešnih transformacija: 1991. godine osnovana je Televizija Kruševac, kao prva u Srbiji van Beograda, a 1992. godine osnovan je i Drugi program Radio Kruševca“. U „njegovo vreme“, predočeno je, „izgrađeni su predajnički sistemi na Basari, Nerađi i Đuniskom visu, obnovljena je i izdavačka delatnost u okviru Pobede, a formirana je i Pobedina štamparija“.

- Slavoljub Milošević je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri dobio i više prestižnih priznanja, od kojih izdvajamo nagradu Zajednice radio stanica Srbije za najbolju informativnu emisiju, kao i Plaketu Skupštine opštine Kruševac -stoji u objavi.

Iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina.Sahrana će biti obavljena u ponedeljak, u 14.00 sati, na Novom groblju u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri