DEDA RADETA NOGE SLUŠAJU U 10. DECENIJI: Radoslav Ivanović (90) biciklom prešao 270 kilometara od Sremske Mitrovice do Banjaluke

S. Kostić

10. 05. 2022. u 07:00

VREMEŠNOG Radoslava Ivanovića (90) iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice, koji je biciklom od svog sela do Banjaluke prešao 270 kilometara, po povratku u Šašince, ugostila je juče Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, i uručila mu novi bicikl, kako bi mogao da nastavi sa svojim avanturama.

ДЕДА РАДЕТА НОГЕ СЛУШАЈУ У 10. ДЕЦЕНИЈИ: Радослав Ивановић (90) бициклом прешао 270 километара од Сремске Митровице до Бањалуке

Foto S. K.

Deda Radoslav, koji je biciklom krenuo na slavu Đurđevdan u Banjaluku, putovao je kaže puna dva dana i napravio svojevrstan podvig, ne samo zbog njegovih godina već i humanosti. Njegov bicikl star oko 40 godina kupio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji će biti licitiran na aukciji, a novac dobijen od licitacije ići će kao pomoć malom Vukanu.

- Deda Rade kaže da na svetu nema loših ljudi, već da im uvek treba pomagati ako ste u mogućnosti, što je on svojim činom i pokazao. Pošto je Rade aukcijski prodao svoj bicikl u humanitarne svrhe, mi sada njemu poklanjamo novi kako bi mogao da nastavi dalje sa svojim aktivnostima - rekla je gradonačelnica Milovanović, koja je u šali dodala da je zamolila deda Radeta, kada sledećom prilikom krene negde na put, kao što planira za Zagreb, da joj se bar javi čisto iz bezbednosnih razloga, da ne brine.

Foto S. K.

Ovaj vitalni starac iz Šašinaca, biciklom je obišao ceo Srem i vozi se tako već dve decenije. Ipak, put u Banjaluku je, kako kaže, njegov lični rekord.

- Krenuo sam 4. maja i stigao 6, tačno u podne na centar Banjaluke, da čestitam krsnu slavu mom prijatelju zbog kojeg sam i otišao, a taj dan sam odredio tačno pre godinu dana. Tamo su me dočekali odlično, moj sinovac koji tamo živi i radi, prijatelji stari, a na centru je bilo mnogo ljudi - priseća se deda Rade dodajući da je kada je hteo da krene svojoj kući rešio da bicikl tamo ostavi, kako bi se nekom pomoglo.

- I tako sam i uradio uz pomoć njihovog gradonačelnika Stanivukovića, koji me je lepo dočekao - priseća se deda Rade, koji otkriva da bi sledeća destinacija bila vožnja biciklom do Hrvatske, kako bi posetio prijatelje, porodicu, unuke.

JA NEĆU DA UMREM

KADA je deda Rade saopštio svojoj babi da ide biciklom na slavu u Banjaluku, ona mu je rekla:

- Ne znaš hoćeš li biti živ.

- Rekoh joj, kako neću, pa ja neću da umrem - veli starac, koji se nazad u svoje selo vratio sa unukom u automobilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna