VOJSCI OSTAVIO I DVA VOJNIKA IZ PORODICE: Posle 41 godine pukovnik Rnjaković otišao u penziju (FOTO)

S. BABOVIĆ

13. 04. 2022. u 18:27

PUKOVNIK Rade Rnjaković (56), predao je dužnost komandata Rasinske brigade u Kruševcu potpukovniku Goranu Markoviću i time označio kraj svoje 41-godišnje vojničke karijere.

ВОЈСЦИ ОСТАВИО И ДВА ВОЈНИКА ИЗ ПОРОДИЦЕ: После 41 године пуковник Рњаковић отишао у пензију (ФОТО)

Foto: GU

Porodica Rnjaković, poreklom iz Guče, jedinstven je primer negovanja prave vojničke tradicije. Ne samo da u Vojsci Srbije ostaju dva sina, Luka i Vladeta Rnjaković,već je davne 1941. godine pradeda odlazećeg komandnta Rasinske brigade bio gardista kod kralja.

Foto: GU

- Posle 41 godine vojnog poziva, 33 godine radnog staža, 9 prekomandi došao je i dan mog odlaska u penziju - rekao je pukovnik Rade Rnjaković prilikom današnje primopredaje komande.

- Zahvaljujem se svim svojim kolegama oficirima, podoficirima, vojnicima sa kojima sam službovao. U svojoj oficirskoj karijeri nisam štedeo sebe,svoje saradnike i svoju porodicu, a moja dva sina nastavljaju oficirsku tradiciju porodice Rnjaković, na šta sam veoma ponosan. Imao sam čast da budem komandant Rasinske brigade, komandant kasarne "Car Lazar" i komandant Garnizona Kruševac. Još jednom hvala svima što ste mi verovali i što u penziju odlazim bez mrlje u karijeri.

Foto: GU

General-major Željko Petrović istakao je danas da je Rnjaković oficirsku karijeru otpočeo kao komandir voda, da je obavljao razne odgovorne oficirske dužnosti i da se vratio pre četiri godine u Kruševac, odakle odlazi u zasluženu penziju.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)