U KOVID ZONI OSAM PACIJENATA: Od početka pandemije zvanično su preminule 242 osobe u Rudničko-takovskom kraju

Milorad Bošnjak

10. 04. 2022. u 12:03

SMIRUJE se i dalje, ali uz sav oprez i predostrožnost, epidemija kovid-19 u Gornjem Milanovcu – već danima u Kovid zoni Opšte bolnice srećom nema preminulih, kao u ranijem periodu. Broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni trenutno je osam.

У КОВИД ЗОНИ ОСАМ ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка пандемије званично су преминуле 242 особе у Рудничко-таковском крају

Foto: M. Bošnjak

- Kod jednog hospitalizovanog pacijenta potvrđen je virus korona, sedam ima negativan rezultat testiranja. U protekla 24 sata, primljena je jedna osoba sa simptomima koji ukazuju na taj virus, otpusta na kućno lečenje nije bilo – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Doma zdravlja u ovom gradu, tokom svakog vikenda uglavnom ne saopštava broj lica, novoobolelih od kovida-19, nego to čini ponedeljkom, zbirno za sve te dane. I taj broj je u danima pre ovog vikenda bio u velikom padu.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 242 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.252. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.131 od kojih 1.106 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna