ČITAV VEK IMAJU SCENU: Jubilej pozorišta u Mačvanskom Prnjavoru

V.Mitrić

09. 04. 2022. u 08:35

U DOMU kulture "Prnjavor“ u Mačvanskom Prnjavoru, kod Šapca, je održana svečana akademija u okviru manifestacije "Dani pozorišta“, a povodom 100 godina bavljenja pozorišnom delatnošću i 40 godina amaterskog pozorišta.

ЧИТАВ ВЕК ИМАЈУ СЦЕНУ: Јубилеј позоришта у Мачванском Прњавору

Foto: V. M.

 Svečanoj akademiji prisustvovao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, koji je u ime grada Šapca primio plaketu za doprinos i podršku u razvoju Doma kulture.

Pajić kaže da mu je bilo zadovoljstvo da bude deo značajnog trenutka istorije, „ obeležavanja jubileja pozorišnog života u Prnjavoru, čiji početak se vezuje za 1922. godinu i izgradnju Spomen – kosturnice posvećene stradanju ovog mesta u Prvom svetskom ratu“.

- Posebno mi je zadovoljstvo što je ovom prilikom grad Šabac dobio plaketu za dugogodišnji doprinos i podršku u razvoju ove ustanove kulture, iz čijeg budžeta se i finansira njena delatnost. Ova plaketa je dodatni podstrek za nastavak naše uspešne saradnje, stoga ćemo se truditi da i u narednim godinama u ovom mestu značajno unapredimo kulturne aktivnosti. Stvaranjem uslova za bavljenje različitim vidovima kulture, koja posebno podrazumeva i pozorišnu umetnost, ostvarujemo naš cilj, a to je izjednačavanje uslova života u gradu i selu - rekao je gradonačelnik.

Direktor Doma kulture "Prnjavor“, Mario Maksimović, naglasio je da je svečana akademija bila uvod i najava za manifestaciju „Dani pozorišta“ koja će kao i da će u narednim danima biti organizovane četiri predstave, a gosti će biti četiri amaterska pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a