NADA TINJA NA ZGARIŠTU: Markovići iz sela Starce kod Aleksandrovca u požaru ostali bez igde ičega

S. Babović

09. 04. 2022. u 06:21

PORODICA Marković je u požaru koji je pre dve sedmice izbio u selu Starci kod Aleksandrovca ostala bez kuće i imanja, pa su im članice Kola srpskih sestara iz Župe među prvima priskočile u pomoć i četvoročlanoj porodici dopremile odeću, obuću, namirnice, sredstva za higijenu...

НАДА ТИЊА НА ЗГАРИШТУ: Марковићи из села Старце код Александровца у пожару остали без игде ичега

Foto SO u Aleksandrovcu

- Zadesila nas je velika nesreća, ostadosmo bez igde ičega, ali je najvažnije da smo živi i zdravi. Komšije i rodbina su odlučili da nam srede kuću - kaže Dragi Marković, koji se bavi uslužnom sečom drva, dok se deca školuju.

Ovu porodicu svi u selu znaju kao vrednu i poštenu, a nikoga nije iznenadila ni reakcija Kola srpskih sestara, koje su 1995, povodom dolaska izbeglica iz dotadašnjih jugoslovenskih republika, obnovile rad stare podružnice. Od tada, predvođene dr Verom Stanković brinu i o siromašnim meštanima, talentovanoj deci...

Foto SO u Aleksandrovcu

POMOĆ

VATRA je Markovićima "progutala" krovnu konstrukciju i uništila gotovo čitav dom, a njima je najžalije što su im sve uspomene postale - pepeo.

Svima koji žele da pomognu ovoj porodici na raspolaganju je račun na ime Dragog Markovića, u Poštanska štedionica broj 200-58649761-30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a