"NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO!" Zoran je pomagao nastradalim rudarima - Sinoć su se svi smejali, a danas su ugušeni (VIDEO)

J. Ćosin

01. 04. 2022. u 16:14

JOVIĆ Zoran koji je pomagao rudarima koju su stradali jutros u Aleksincu i izvlačio ih iz jame, kaže da su rudari bili ošamućeni metanom i da ih je metan ugušio.

НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО! Зоран је помагао настрадалим рударима - Синоћ су се сви смејали, а данас су угушени (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Oni su bili ošamućeni metanom i nisu bili svesni šta pričaju. Nisu znali šta ih je snašlo. Kažu da je pao ugalj i pritisak je izgurao metan iz otkopa i bukvalno ih je podavio metan. Nisu oni imali vidljive povrede, bili su ugušeni - kaže Zoran.

 

Kaže da ne pamti da je takva šala bila u rudniku kao sinoć na raport. 

- Svi su se smejali i šalili kao da su predosetili tragediju - rekao je on.

Podsećamo, loše vesti iz Aleksinca danas su probudile Srbiju. Osam rudara je stradalo, dok je najmanje 20 njih povređeno u rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje. Saopštena su imena poginulih. Resorna ministarka rekla je da u rudniku nije došlo do eksplozije, već da su se rudari ugušili zbog visoke koncentracije metana.

Zbog nesreće u rudniku mrkog uglja "Soko", u kojoj je poginulo osam rudara, od kojih su šest iz Aleksinca, u toj opštini je proglašen Dan žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!