NOVI IZGLED BEGEČKE JAME: Miloš Vučević najavio radove na vojvođanskom parku prirode (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2022. u 14:45

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević najavio je radove na Begečkoj jami i rekao da se posebno raduje što će mladi biti glavni "targeti" budućih aktivnosti kroz eko-radionice, kampove i škole u prirodi.

НОВИ ИЗГЛЕД БЕГЕЧКЕ ЈАМЕ: Милош Вучевић најавио радове на војвођанском парку природе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ milosvucevic_gradonacelnik

Naš grad ima pravi biser prirode u neposrednoj blizini - Begečku jamu, lokaciju koja je nedavnom odlukom Skupštine grada proglašena za zaštićeno područje parka prirode, pod upravom "Voda Vojvodine".

- Sa direktorom ovog preduzeća danas sam obišao ovaj predivni lokalitet, upoznat sam sa dosadašnjim radovima na uređenju, gde je već uloženo 100.000 evra za nabavku neophodnih vozila i video-nadzor, a u planu su najbitnije stavke - izmuljenje jame, postavljanje jedinstvenog veza za čamce i pravljenje mesta za kamere. Na ovaj način Begečka jama će se privesti nameni i postaće lokacija za naučno-istraživačke, vaspitno-obrazovne, razvojne i turističko-rekreativne aktivnosti Novosađana. Posebno se radujem što će mladi, naši đaci i studenti, biti glavni "targeti" budućih aktivnosti kroz eko-radionice, kampove i škole u prirodi - rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!