MISA I PARASTOS ZA POGINULE: U Kikindi obeležena 23. godišnjica nato agresije na našu zemlju

R. Š.

24. 03. 2022. u 17:05

NAJPRE parastosom žrtvama bombardovanja u pravoslavnoj crkvi Sv. Nikole i paljenjem sveća, a onda polaganjem venaca na spomenik “Tuga” u centru grada, u Kikindi je pre podne obeležena 23. godišnjica NATO agresije na našu zemlju. Prvi put će baš na današnji dan u Katoličkoj crkvi popodne biti služena misa za poginule.

МИСА  И ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ: У Кикинди обележена 23. годишњица нато агресије на нашу земљу

Foto: R. Šegrt

To je ujedno i sećanje na sve poginule i nestale vojnike i policajce u ratovima devedesetih godina sa područja ovog grada. Na spomen ploču sa imenima poginulih cveće su položile brojne delagacije: Grada Kikinde, vojske, policije, boračkih udruženja, predstavnici garnizona u Bačkoj Topoli, Vranju i Kuršumliji, gde su bili i vojnici iz Kikinde. Ipak, najdirljivije scene su one kada prema spomeniku, sa cvećem u rukama i suzama u očima, pođu porodice stradalih. Među njima je uvek, pa i ove godine, Anica Drinjak, čiji je brat Miodrag Gladišev, stariji vodnik prve klase, poginuo u Kuršumliji, baš 24. marta.

- Ovaj dan za mene je posebno tužan, jer je moj brat bio jedna od 11 prvih žrtava od NATO bombi u Kuršumliji. Ovo je dan i za veliku tugu ostalih porodica. Ujedno mi je baš drago što imamo gde da se okupimo id a polođimo cveće, jer je pre pet godina podignut spomenik svima njima – rekla je Anica.

Vence na spomen- ploču sa imenima 37 poginulih i nestalih Kikinđana u ratovima devedesetih u bivšoj Jugoslaviji položili su gradonačelnik Nikola Lukača, sa saradnicima.

- Sećamo se najsramnije vojne akcije u posleratnoj istoriji čovečanstva. Sećamo se svih naših žrtava, naših heroja i naših sugrađana koji su branili nešto najsvetije, svoju otadžbinu - rekao je gradonačelnik Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)