JOŠ VEĆE SUBVENCIJE: Mihajlovićeva - Bez prepreka za energetsku efikasnost

D. M.

24. 03. 2022. u 06:45

U NIŠU je do sada više od 400 domaćinstava dobilo subvencije za zamenu stolarije ili postavljanje izolacije, u toku je novi javni poziv vredan 40 miliona dinara, pa je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posetila neke od onih koji su odlučili da uštede i sačuvaju životnu sredinu.

ЈОШ ВЕЋЕ СУБВЕНЦИЈЕ: Михајловићева - Без препрека за енергетску ефикасност

Foto D. Miljković

- Kada radovi u svih 5.500 prijavljenih domaćinstava, u 67 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva budu završeni, Srbija će smanjiti emisiju ugljen-dioskida za 20.000 tona godišnje. Posebno sam ponosna što je procedura za konkurisanje veoma jednostavna, a i domaćinstvo koje je jednom učestvovalo na javnom pozivu može to ponovo da učini - istakla je ministarka Mihajlović, dok gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je ovdašnja lokalna samouprava, zajedno sa državom, u ove projekte uložila 19 miliona dinara, a ovogodišnje izdvajanje je udvostručeno.

IZUZECI

- U LOKALNIM samoupravama koje se vode kao nerazvijene, učešće Ministarstva će iznositi 70 odsto, a od maja će penzioneri svoj deo moći da plaćaju na rate, što će važiti i za socijalno ugrožene - najavila je Zorana Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri