SEĆANJE NA 78 DANA PAKLA: Niš NATO agresiju pamti 23 godine – uranijumske bombe Alijanse i danas ubijaju Srbiju

J. ĆOSIN

23. 03. 2022. u 16:35

ZA 78 dana rata NATO je upotrebio ubojita sredstva na našoj zemlji, tadašnjoj SR Jugoslaviji, ekvivalentna 6 do 8 atomskih bombi bačenih na Hirošimu.

СЕЋАЊЕ НА 78 ДАНА ПАКЛА: Ниш НАТО агресију памти 23 године – уранијумске бомбе Алијансе и данас убијају Србију

J. Ćosin

A ubijali su prevashodno civile, nemoćne i slabe, decu, nepokretne bolesnike, izbegličke kolone, ubijali su ptice i sve što živi u zemlji Srbiji. U zgarišta su pretvarali naselja, bolnice, škole, fabrike, crkve i manastire naše. I danas, 23 godine kasnije, NATO i dalje ubija Srbiju, budući da je ona prva zemlja u Evropi po bolesti karcinoma.

Ovo je u prepunoj sali Narodnog pozorištu u Nišu, na skupu pod nazivom „Da se ne zaboravi“, posvećenom obeležavanju 23. godišnjice odbrane SR Jugoslavije od NATO agresije, poručio Vladimir Lazarević, penzionisani general i komandant ratnog Prištinskog korpusa. Sećanje je posvećeno svim braniocima zemlje Srbije od NATO-a 1999. godine, kao i svakome od 3.500 ubijenih i poginulih među kojima je bilo i 88 dece.

Minutom ćutanja odata je počast svim stradalim Srbima, nakon čega se obratio general Lazarević.

- Pre 23 godine srpski narod se četvrti put u 20. veku našao pred iskušenjem za svoj ostanak. Sam protiv svih. Takozvani „demokratski“ Zapad, sa svojom NATO alijansom, izvršio je zločinačku agresiju na našu zemlju bez presedana u istoriji ratovanja. Ciljevi agresora su zaista bili monstruozni. Primenom Hitlerove doktrine blickriga trebalo je za tri do četiri dana, preciznije za 96 sati, da unište sve efektive Vojske Jugoslavije, posebno na Kosmetu, da ubiju više od 20.000 pripadnika Prištinskog korpusa, da parališu privredni i politički život u zemlji – rekao je Lazarević.

On je podsetio na gotovo svaki od 78 dugih i mučnih dana agresije na našu zemlju i istakao da je to bila tragedija mnogo većih razmera od one u Hirošimi.

- Radi postizanja svojih ciljeva NATO je u svojoj do tada 50-godišnjoj istoriji prevazišao svoje zločine. Vodio je protiv naše zemlje sve vraste ratova, psihološki, specijalni, elektronski, ekonomski, moderan, nuklearni i hemijski rat niskog intenziteta. Svetska zdravstvena organizacija i UN su od svetskih eksperata informisani da su NATO zločini prevazišli sve dosadašnje tragedije – rekao je on.

General je od organizatora u znak zahvalnosti i za angažovanje tokom bombardovanja dobio plaketu.

Skup je u Nišu organizovao Klub generala i admirala Srbije - podružnica Niš, u saradnji sa Komandom Kopnene vojske, Nišavskim upravnim okrugom i udruženjima iz Niša.

BONUS VIDEO - "NE NATO-U, PREKINITE ISPORUKE ORUŽJA!" Kanadski pisac prekinuo konferenciju ministarke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)