OLAKŠICE ZA MLADE: U Leskovcu u toku prijave za dodelu omladinske kartice

Игор Митић
Igor Mitić

03. 03. 2022. u 13:08

MLADI Leskovčani koji imaju od 18 do 30 godina mogu da se prijave Kancelariji za mlade ukoliko žele da dobiju omladinsku karticu pomoću koje će ostvarivati određene povoljnosti prilikom poseta gradskim ustanovama iz oblasti kulture i sporta.

ОЛАКШИЦЕ ЗА МЛАДЕ: У Лесковцу у току пријаве за доделу омладинске картице

Foto: I. Mitić

Rok za prijavu je 16. mart ove godine, a uz omladinsku karticu mladi će imati mogućnost da besplatno koriste bazen Sportsko-rekreacionog centra „Dubočica“ i to u jutarnjem terminu od 10 do 14 i popodnevnom od 16 do 18 časova.

Besplatna je i poseta objektima Narodnog muzeja uz 10 odsto popusta na kupovinu suvenira i 20 procenata niže cene svih izdanja ove ustanove. Gradska biblioteka „Radoje Domanović“ nudi besplatno korišćenje interneta, štampe na 3D štampaču i korišćenje elekronske učionice, dok će im godišnja članarina biti prepolovljena.

I u Narodnom pozorištu mladi će dobiti popust od 50 odsto na cenu karte za sve predstave u njihovoj produkciji, dok će u Leskovačkom kulturnom centru imati popust od 20 odsto na cenu ulaznice na filmske projekcije u okviru Internacionalnog festivala filmske režije.

Omladinske kartice će biti personalizovane, važiće godinu dana, a svi zainteresovani osim popunjenog tipskog formulara treba da dostave i očitana lična dokumenta. Obrazac prijave zainteresovani mogu pronaći na portalu Kancelarije za mlade grada Leskovca.

Stefan Kitanović, član Gradskog veća, je kazao da su i pojedini privrednici zainteresovani da, uz omladinsku karticu, mladima omoguće određene popuste, ali da se na tome još uvek radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima