USKORO I PRVO ZVONO: U Kraljevačkom naselju Ribnica završena izgradnja nove savremene škole

G. ĆIROVIĆ

03. 03. 2022. u 07:13

ZAVRŠENA je izgradnja nove, savremene zgrade OŠ "Sveti Sava" u kraljevačkom naselju Ribnica, podignute po najvišim svetskim standardima.

УСКОРО И ПРВО ЗВОНО: У Краљевачком насељу Рибница завршена изградња нове савремене школе

Foto GU u Kraljevu

Dvospratna škola, u kojoj će nastavu moći da pohađa 700 učenika, na ukupnoj površini 5.800 kvadrata će raspolagati sa 26 učionica - od kojih je nekoliko predviđeno za kabinetsku nastavu - te pratećim pripremnim prostorijama, bibliotekom, medijatekom, zbornicom i fiskulturnom salom. Ukupna vrednost projekta je oko 450 milion dinara, uključujući i porez, a sredstva su obezbeđena posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

- Ovako lep objekat, prostorno veliki i standardizovan kako propisi nalažu, sa velikim dvorištem, igralištem, uređenim zelenim i pešačkim površinama, te parkinzima odaje utisak škole koju bi trebalo da ima svaki grad. Preostalo je još parterno uređenje, a potom slede opremanje, pa useljenje đaka i nastavnika - kaže Marica Mijajlović, direktorka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Direktor škole Zvonko Ljubisavljević naglašava da će ova ustanova, osim učenika od prvog do osmog razreda, imati i dva odeljenja predškolskog pripremnog programa.

Foto GU u Kraljevu

- Svaka učionica će biti opremljena savremenim nastavnim sredstvima, imaće projektor i laptop, a u deset će se nalaziti i takozvane pametne table. Tokom prošle budžetske godine, lokalna samouprava je opredelila 12 miliona dinara za opremanje nameštajem, uz još 1,8 miliona za digitalni kabinet, a iz ovogodišnje kase stižu još dva i po miliona za nastavna sredstva, učila i sve što nedostaje. Za sve nas je ovo jedan novi početak, svesni smo odgovornosti koju to nosi i velelepnost objekta nas obavezuje da se o njemu staramo na najbolji mogući način - ističe direktor Ljubisavljević.

Tokom posete novoizgrađenom objektu, zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

- Na ovom mestu su se nalazile barake, a objekat privremene namene je trajao pedeset godina. Generacije dece iz Ribnice i obližnjih Kovača su pohađale nastavu u toj staroj zgradi, a sada će ovo biti najlepša zgrada ne samo u Kraljevu, već i u ovom delu Srbije - zaključio je dr Terzić.

Foto GU u Kraljevu

SALA

FISKULTURNA sala, dimenzija 30,5 h 18,5 metara ima zaseban ulaz i aneksom je povezana sa školom. Uz obeležene terene za košarku i odbojku, raspolaže sa 346 mesta za sedenje na tribini ispod koje se nalaze svlačionice sa tuševima i sanitarnim čvorovima, teretana, spravarnica, kancelarija za nastavnika i ostale pomoćne prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a