PRIVATNE RAMPE NA JAVNIM PARKINZIMA: Inspekcija u Kraljevu naložila uklanjanje barijera oko stambenih zgrada

G. ĆIROVIĆ

02. 03. 2022. u 08:25

STANARI brojnih stambenih zajednica u centru Kraljeva, koji su minulih godina samoinicijativno postavili razne barijere, zaštitne stubiće, "blokere", rampe, lance i katance na prilazu javnim površinama ispred zgrada - kako bi "zaštitili" parking-mesta za svoja vozila - pod pretnjom visokih kazni, moraće u najkraćem roku da ih uklone.

ПРИВАТНЕ РАМПЕ НА ЈАВНИМ ПАРКИНЗИМА: Инспекција у Краљеву наложила уклањање баријера око стамбених зграда

Foto G. Šljivić

Odeljenje za inspekcijske poslove kraljevačke Gradske uprave je, naime, saopštilo da će pojačati kontrolu takvih barijera na javnim površinama i parkinzima oko stambenih zgrada, postavljenih bez odobrenja nadležnih.

Uz prinudno uklanjanje pomenutih prepreka, protiv onih koji ne budu postupali po rešenjima inspektora predviđene su kazne u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima - od 100.000 do milion dinara za pravna lica, od 20.000 do 50.000 dinara za fizičko lice, te od 50.000 do 500.000 dinara ukoliko se radi o preduzetniku.

Ovaj, novi pokušaj uvođenja reda u višedecenijski problem parkiranja u centru grada na Ibru, koji nije rešen ni uvođenjem naplate po zonama, naišao je i na odobravanje, ali i na negodovanje Kraljevčana.

- Gotovo četiri decenije stanujem u zgradi, u centru grada, uredno plaćam sve dažbine, ali od pre tri godine nemam gde da parkiram automobil jer su slobodna mesta zauzeli oni koji rade u blizini ili su u grad došli nekim svojim poslom - kaže Ilija V.

- Došli smo u situaciju da mi koji živimo ovde moramo da plaćamo parking u obližnjim ulicama ili da noću vrebamo neko slobodno mesto. Privremenom rampom smo pokušali da rešimo problem dok se ne nađe trajno rešenje, ali nadležni nisu imali sluha.

Njegov stav dele i komšije iz zgrade, ali na našu primedbu da je postavljenom rampom sa katancem blokiran i protivpožarni put, uglavnom sležu ramenima - bez pravog odgovora.

"PAUK"

LOKALNA samouprava je problem parkiranja pokušala da reši novim uvođenjem "pauka" za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila. Ali, iako je dobio "zeleno svetlo" Gradskog veća, ovaj predlog je krajem prošle godine povučen iz dnevnog reda sednice Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024