SPOMENIK TOZOVCU I NOVICI? Stanovnici Kraljeva odaju počast velikanima srpske narodne muzike

G. Ć.

25. 02. 2022. u 10:23

UKOLIKO Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu "Gradovi u fokusu" odobri sredstva za projekat kraljevačke lokalne samouprave, stanovnici tog grada planiraju izgradnju zajedničkog spomenika velikanima srpske narodne muzike - Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, koji su preminuli prošle godine.

СПОМЕНИК ТОЗОВЦУ И НОВИЦИ? Становници Краљева одају почаст великанима српске народне музике

Foto Fejsbuk / Foto Arhiva "Novosti"

Prema rečima Miloša Milišića, pomoćnika gradonačelnika Kraljeva za kulturne manifestacije, lokalna samouprava je kod Ministarstva konkurisala sa projektom koji je vezan za 140-godišnjicu otkako je kralj Milan preimenovao tadašnji Karanovac u Kraljevo.

- U okviru tog projekta planirano je podizanje zajedničkog spomenika rođenim Kraljevčanima Tozovcu i Negovanoviću - kaže nam Milišić. - Pretpostavljam da će spomenik biti u centru grada, ali će urbanisti o tome dati konačnu reč. To će svakako biti novo turističko i kulturno obeležje grada.

Inicijativu je pokrenulo Zavičajno društvo Kraljevo, a da li će Kraljevčani na konkursu dobiti sredstva za realizaciju projekta, biće poznato do 1. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)