POZORIŠTE OPTUŽUJE POKOJNIKA: Preminuli glumac i urednik portala "Info vranjske" Saša Stojković nema mira

J. STOJKOVIĆ

26. 02. 2022. u 06:21

POZORIŠTE "Bora Stanković" je na doskorašnju adresu glumca i urednika portala "Info Vranjske" Saše Stojkovića - preminulog pre dva meseca - poslalo tužbu koja je dodatno uzmenirila ožalošćenu porodicu.

ПОЗОРИШТЕ ОПТУЖУЈЕ ПОКОЈНИКА: Преминули глумац и уредник портала Инфо врањске Саша Стојковић нема мира

Foto J. Stojković

Redakcija "Info Vranjskih" se oglasila saopštenjem koje je potpisao glavni i odgovorni urednik Mihajlo Stojković, te procenom da tužba protiv bivšeg urednika jedinog nezavisnog portala u ovom kraju, iako je više od godinu dana postojala mogućnost da je Pravobranilaštvo pošalje u Pozorište, gde je Saša radio, pokazuje da se radi o pritisku koji ne prestaje. Uz napomenu da portal nikada neće prestati sa radom zato što to želi bilo koja politička opcija, navode i da veruju u pravosudni sistem, pa i u "apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta".

Tužba je naslovljena na Sašu Stojkovića, ali se kao naslednik njegove imovine na ročište poziva njegova supruga Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja Pozorišta nisu postojala jer je sud doneo rešenje o njegovom vraćanju na posao bez drugih međusobnih potraživanja...

Iz Pozorišta navode da je Saši Stojkoviću ugovor o radu prekinut 3. maja 2018, zbog prestanka potrebe za njegovim angažovanjem, kada mu je isplaćena otpremnina. Tokom postupka koji je vođen u vranjskom Osnovnom sudu, u potpunosti je usvojen tužbeni zahtev i u potpunosti isplaćena šteta po osnovu neisplaćenih zarada, godišnjih odmora, jubilarne nagrade.... Pozorište je, posredstvom Gradskog pravobranilaštva, 28. jula 2021. podnelo tužbu protiv sada pokojnog Saše Stojkovića kojom traži povraćaj novca na ime isplaćene otpremnine, ali je utvrđen prekid postupka usled smrti tuženog. Rešenjem Osnovnog suda u Vranju od 10. februara, sve se nastavlja prema njegovoj supruzi Suzani Stojković, kao jedinom nasledniku - uz obrazloženje iz Pozorišta da se radi u skladu sa važećim odredbama Zakona o parničnom postupku.

U saopštenju iz teatra se još navodi da saopštenje, kao i svi tekstovi objavljeni na portalu "Info Vranjske" predstavljaju odraz ličnog animoziteta urednika portala Mihajla Stojkovića prema direktoru pozorišta i samoj ustanovi.

Ima-nema animoziteta

IZ Pozorišta poručuju da nemaju negativan odnos prema porodici Stojković i ističu da o tome svedoči i činjenica da je potpisnik saopštenja portala, Mihajlo Stojković, posle smrti njegovog oca Saše, angažovan kao glumac koji - po ugovoru o autorskom angažmanu - prima mesečnu platu, iako se još nije pojavio ni u jednoj repertoarskoj predstavi, a svojevremeno je svojevoljno napustio sve projekte u kojima je igrao, uz obrazloženje da u Pozorište neće kročiti dok je Nenad Jović direktor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!