ZAUVEK OTIŠAO ČIKA NIDŽA: Požarevačko konjičko društvo "Knez Mihailo" žali za Nikolom Vučkovićem

D. N.

11. 02. 2022. u 13:00

NIKOLA Vučković (87), poznatiji kao "čika Nidža", izbeglica iz Pakraca, 8. februara je izvršio samoubistvo na hipodromu u Požarevcu, a njegovo beživotno telo je pronađeno sutradan u jutarnjim satima.

ЗАУВЕК ОТИШАО ЧИКА НИЏА: Пожаревачко коњичко друштво Кнез Михаило жали за Николом Вучковићем

Foto D. Novković

A, pre samo mesec dana, objavili smo njegovu životnu priču - od početka rata u zavičaju, do pristizanja u Požarevac, gde je nastavio druženje sa konjima. Brzo se zaposlio na gradskom hipodromu i, u znak zahvalnosti za predan rad, na doživotno korišćenje mu je ustupljen stan...

Već poduže je, posle smrti supruge Mare, živeo sam, iako je od sina koji je u međuvremenu preminuo i dve ćerke imao sedmoro unučića.

Nikola se obesio u jednom od spoljnih boksova, gde je držao drva za ogrev, a pretpostavlja se da više nije mogao da podnosi sve teže kretanje i značajno slabljenje vida.

Njegova smrt je rastužila mnoge, a posebno članove konjičkog društva "Knez Mihailo", a Marko Milenković koji je jašući Nevala na "Ljubičevskim konjičkim igrama" čak šest puta osvajao titulu viteza, veli da je njihov Nidža bio vitalan duhom i borac po prirodi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!