PREZENTACIJA AKTIVNIH MERA ZAPOŠLJAVANJA: U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje u sali Grada Prokuplja (FOTO)

D.Zečević

09. 02. 2022. u 17:00

U ORGANIZACIJI Nacionalne službe za zapošljavanje, u svečanoj sali Grada Prokuplja danas je održana prezentacija mera aktivne politike zapošljavanja, za koje je ove godine prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zorana Martinovića iz republičkog budžeta izdvojeno 6.550.000.000,00 dinara.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА АКТИВНИХ МЕРА ЗАПОШЉАВАЊА: У организацији Националне службе за запошљавање у сали Града Прокупља (ФОТО)

Foto: Grad Prokuplje

- Ovo je značajan budžet i nadam se da će se poslodavci i nezaposleni pronaći u nekom od naših programa. Raspisano je 12 javnih poziva, od kojih je 10 namenjeno poslodavcima i dva licima koja žele da pokrenu sopstveni posao. NSZ i lokalna samouprava će im pružiti značajnu podršku, a jedini uslov je da su u direktnoj vezi sa filijalom NSZ - rekao je Martinović i dodao da su ove godine uslovi relaksirani i da se radi o bespovratnom novcu koji treba usmeriti onima koji će ga na odgovoran i zakonski način potrošiti.

Istovremeno, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kazao je da je ove godine iz budžeta grada izdvojeno 15 miliona dinara za sprovođenje programa zapošljavanja, koji je u skladu sa merama koje koje je propisala Republika Srbija sa zahtevima i potrebama, kako privrednika, tako i fizičkih lica koja su na evidenciji NSZ-a a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti na području Prokuplja.

Javne pozive koje je raspisala NSZ prisutnima je prezentovao predstavnik NSZ Filijala Prokuplje, Žarko Stojanović.

Inače, na evidenciji opštine Prokuplje je trenutno 10.069 aktivnih nezaposlenih lica, a u samom Prokuuplju 4.673 dok je u prošloj godini bilo uključeno blizu 900 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ Filijale Prokuplje.

Današnji forum poslodavaca organizovan je radi promovisanja mera aktivne politike zapošljavanja sa ciljem da se kroz podsticaj i podršku poslodavcima zaposli što veći broj lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih.

BONUS VIDEO: 

JOJKIN SIN PRVI PUT ZA MEDIJE: Postoje dokazi da moj otac i stric nisu učestvovali u ubistvu Đokića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!