MOGUĆE UVOĐENJE VANREDNE SITUACIJE: Sneg paralisao planinska prijepoljska sela, u nekim mestima domaćinstva bez struje

A.Rovčanin

08. 02. 2022. u 14:47

SNEG koji je padao prethodnih dana još uvek se nije otopio, a već je stigao novi i naneo ogromne probleme meštanima prijepoljske opštine.

МОГУЋЕ УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Снег паралисао планинска пријепољска села, у неким местима домаћинства без струје

Foto: A.Rovčanin

Ugrožena su visinska sela Aljinovići, Kamena Gora, Pravošvo i Stranjani, pored toga što su odsečena od matične opštine, u prekidu je snabdevanje električnom energijom.

- U višim predelima prijepoljske opštine je jako teška situacija, sneg koji je napravio velike probleme. Sva mehanizacija je na terenu i dosta putnih pravaca se čisti, ali takođe dosta nekategorizovanih puteva je neprohodno, imamo mesta gde traktori sa duplom vučom koji su do juče čistili danas ne mogu da prođu, zbog visine snega koji je dostigao debljinu preko jednog i po metra, u selima Pravoševo i Stranjani. Ukoliko ne budemo uspeli da normalizujemo ove putne pravce u naredna dva dana, jer smatramo to optimalnim periodom, bićemo prinuđeni da uvedemo vanrednu situaciju, ali se nadamo povoljnijim vremenskim uslovima koji su najavljeni u narednom periodu - kazao je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje.

On je dodao da u Prijepolju imam dosta domaćinstava do kojih je trenutno nemoguće prići.

- Mi smo u konstantnoj kordinaciji sa vatrogasnim jedinicama, i službama hitne pomoći, ukoliko bude potrebe moći ćemo hitno da reagujemo. Ono što dodatno otežava je prekid električne energije na potezu Kamena Gora, kao i u selu Aljinjovići - dodao je Babić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)