ZA VIKEND BEZMALO 1.000 ZARAŽENIH: Korona virus u Pirotskom okrugu

V.Ć.

24. 01. 2022. u 12:56

TOKOM minulog vikenda pirotski ZZJZ registrovao je 965 laboratorijski potvrđenih sluačjeva kovid 19, a od početka meseca u celom okrugu bilo je 1.428 novoobolelih.

ЗА ВИКЕНД БЕЗМАЛО 1.000 ЗАРАЖЕНИХ: Корона вирус у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Prema podacima ZZJZ, juče je u kovid ambulanti u Tijabari obavljeno 365 pregleda, od kojih je 149 prvih i 219 kontrolnih. U kovid ambulanti Dečjeg dispanzera obavljena su 105 pregleda, od kojih je 49 prvih i 56 kontrolnih.

U Opštoj bolnici trenutno se od posledica zaraze leči 12 građana, među kojima su šest iz Dimitrovgrada, tri iz Pirota, dva iz Babušnice i jedan sa područja Bele Palanke. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO - POŽAR U BOLNICI U VRANjU: Gori drugi i treći sprat

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih