OD PROFESORA, DO UREDNIKA I LEKTORA: Preminuo novinar Vladimir Ranđelović, jug srbije ga pamti po emisijama o selu i prirodi

Дејан Ристић
Dejan Ristić

19. 01. 2022. u 21:06

U VRANjU je, posle kraće bolesti, u 80. godini, preminuo Vladimir Ranđelović, dugogodišnji novinar Radio televizije Vranje.

ОД ПРОФЕСОРА, ДО УРЕДНИКА И ЛЕКТОРА: Преминуо новинар Владимир Ранђеловић, југ србије га памти по емисијама о селу и природи

D. Ristić

Radnu karijeru započeo je kao profesor srpskog jezika i književnosti, a od osnivanja Radio Vranja, 1980. godine, do penzionisanja radio je kao novinar, urednik i lektor u ovoj medijskog kući. Ostavio je dubok trag u svom višedecenijskom novinarskom radu, kako na radiju, tako i na televiziji. 

Pored rada u informativnom programu, imao je i autorske emisije ,,O selu za selo" i ,,Na starim stazama", po kojima ga pamte gledaci sa juga Srbije. Njegove omiljene teme bile su vezane za selo i život na selu, poljoprivredu i prirodu. Bio je i dugogodišnji izveštač sa sednica Skupštine opštine, i za svoj rad je dobio najviše gradsko priznanje ,,Sedmi septembar". 

Vladimir Ranđelović je iza sebe ostavio dva sina. Sahrana je zakazana za četvrtak u 12 sati na Bunuševačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)