DA BUDE JOŠ VIŠE BEBA: Posle pet meseci renoviranja otvoreno porodilište u Somboru

J. BEKIĆ

19. 01. 2022. u 05:55

PORODILIŠTE Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru posle renoviranja juče je počelo sa radom.

ДА БУДЕ ЈОШ ВИШЕ БЕБА: После пет месеци реновирања отворено породилиште у Сомбору

Somborsko porodilište, Foto J. B.

Ono je zbog rekonstrukcije bilo zatvoreno od 25. avgusta, a u potpunosti su uređene sve prostorije - sobe, toaleti, porođajna i operacione sala...

Zahvaljujući ovom projektu porodilište je dobilo i novi apartman u kojem će biti dva ležaja, kao i izolacionu sobu, prostor gde tate mogu da prisustvuju porađaju.

Osim toga, porodilište ima proširenu prijemnu ambulantu, kao i ambulantu za otpust bebe i majke, a urađena je i kompletna klimatizacija i ventilacija pretporođajne, porođajne sale i obe operacione sale na odeljenju.

Radovi su koštali više od 19 miliona dinara. Donatori su pomogli obnovu sa 2.800.000 dinara u ime humanitarne akcije "Za naše bebe", a finansijsku poodršku je pružio i Grad Sombor.

Dr Dragan Rastović, Foto J. B.

Prema rečima dr Dragana Rastovića, v. d. direktora bolnice, buduće mame iz Sombora, ali i čitavog Zapadnobačkog okruga, nakon gotovo pet meseci neće morati da idu na porođaj u Novi Sad i Suboticu.

- U našem porodilištu se godišnje rodi oko 1.000 beba iz okruga, odnosno iz opština Apatin, Odžaci, Kula i iz grada Sombora - rekao je dr Lazar Račić, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja somborskog porodilišta.

- Posle renoviranja i opremanja klinike moći ćemo da obavimo i 1.500 porođaja u godini.

ČITAV OKRUG

Dr Rastović se zahvalio se rukovodstvu Grada Sombora na svim aktivnostima koje su preduzete kako bi Sombor posle 20 godina dobio porodilište koje sada ima mogućnost uvođenja novih tehnologija i procedura. Zahvaljujući toj podršci znatno je poboljšan rad somborske bolnice, gde gravitiraju sve porodilje okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)