SVE VIŠE ZARAŽENIH: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

14. 01. 2022. u 18:50

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, na području okruga registrovana su još 72 laboratorijski potvrđena slučaja infekcije kovid 19. U Pirotu je zaraženo 44, Babušnici 11, Dimitrovgradu 10, Beloj Palanci 6 i jedna osoba iz Novog Sada koja se ovde testirala. U poslednjih sedam dana, u okrugu je registrovano 363 novozaraženih, a od početka godine zabeleženo je 463 potvrđenih slučajeva.

СВЕ ВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Kumulativne stope zaražavanja u celom okrugu su u porastu-kažu lekari ZZJZ u Pirotu. U kovid ambulanti u Pirotu juče je obavljeno 226 pregleda, od kojih je 126 prvih, a ostalih 100 su kontrolni pregledi. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju, bilo j e 98 pregleda od čega su 47 prvih i 51 kontrolni. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice, od posledica taražavanja, trenutno se leči 17 pacijenata od kojih je 8 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada i po jedan iz Palanke i Babušnice.

Prema poslednjem preseku, dato je 5 prvih, 13 drugih i 37 trećih doza vakcine protiv zaraze. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ, procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili