ZA BOLJITAK PACIJENATA: Pirotska Opšta bolnica dobila vrednu opremu i sredstva

V.Ć.

03. 01. 2022. u 11:39

OPŠTA bolnica u Pirotu poslednjih dana dobila je vrednu opremu i sredstva koja će značajno olakšati i unaprediti rad sa pacijentima.

ЗА БОЉИТАК ПАЦИЈЕНАТА: Пиротска Општа болница добила вредну опрему и средства

Foto: V.Ć.

Uz vlastita sredstva, kao i pomoć nadležnog ministarstva, ali i društevno odgovornih kompanija poput „Tigar tajersa“, kupljen je specijalizovani kombi „tojota“ sa prevoz pacijenata na dijalizi. Vozilo, za koje je pomenuta kompanija obezbedila preko tri miliona dinara, pacijentima koji dolaze na hemodijalizu pruža maksimalan komfor, odgovarajući tretman uz savremene aparate, dolazak i odlazak kući.

Na dijalizi u Opštoj bolnici trenutno je 36 pacijenata, dnevna bolnica za dijalizu raspolaže sa 16 aparata koji svakodnevno rade u dve smene, osim nedeljom.

Starost mašina je između tri i pet godina, a serviseri ih redovno održavaju tako da su sasvim solidne.

Foto: V.Ć.

Prema rečima dr Gorana Petrovića, direktora ove zdravstvene ustanove, nabavljen je i najsavremeniji parni sterilizator bez čega je, na primer, rad u hirurškim salama nezamisliv. Reč je o aparatu poslednje generacije koji vredi preko 13 miliona dinara. Jedan od noviteta u Bolnici je i stanica za razvod kiseonika do bolničkih postelja koja je nabavljena za oko tri miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru