ČAROLIJA SA 20.000 LAMPICA: Rasvetu postavljali kad uspavaju četvoro dece i završe sve poslove (FOTO)

Zorica Gligorijević

31. 12. 2021. u 09:33

JELENI, irvasi koji vuku sanke, zvezdice, pahulje, zvončići, mesec, raznobojna drvca, nezaobilazni Deda Mraz i druge svetleće figure kuću porodice Radivojević, u Kočinom Selu nadomak Jagodine, učinili su čarobnom.

ЧАРОЛИЈА СА 20.000 ЛАМПИЦА: Расвету постављали кад успавају четворо деце и заврше све послове (ФОТО)

Jelena i Nikola Radivojević ispred svoje kuće Foto Z. Gligorijević

Više od 20.000 lampica, kojima je ukrašena kuća, dvorište od osam ari i ograda, deluju toliko magično, da ne samo da nema prolaznika koji ne zastane da pogleda i da se fotografiše ispred njihove kuće, već ljudi iz gotovo cele Srbije dolaze samo da bi doživeli ovu čaroliju i da bi se fotografisali ispred svetlucavih novogodišnjih figura.

- Ne znam tačno koliko je duga novogodišnja rasveta, jer smo za svaki model koristili različit broj lampiona. Više od 20 figura čini rasveta duga 50 metara, u velike kupe otišlo je po 130 metara, u manje po 50 metara, a u klasičnu rasvetu utrošili smo najmanje 500 kutija rasvete. Imamo preko 40 vodopada, preko 25 zvezdi, 25 modela meteorske kiše - ponosno će Jelena Radivojević, koja je ne samo idejni tvorac svih figurica, već je sve okitila sa ocem Nenadom Simićem.

Poslednjih nekoliko dana pridružio im se i njen suprug Nikola, koji je bio u karantinu zbog toga što je bio pozitivan na virus korona. Kada bi uspavali četvoro dece i završili sve poslove, postavljali bi rasvetu.

- Tačno je da smo kitili zbog naše dece, ali nismo hteli da razočaramo ni brojne posetioce iz raznih gradova. Prošle godine je svake noći ispred naše kuće bilo po stotinak automobila. Gužva bi bila do ponoći - dodaje Jelena.

Njen svekar Milorad kaže da su deca, koja su dolazila sa roditeljima, plakala, jer nisu želela da izađu iz bajke. Da bi čarolija bila potpuna, oni su ove godine kupili fenjer koji emituju muziku, a za decu su pripremili slatkiše.

Nenadu je najteže bilo da postavi rasvetu po krovu, jer je bio klizav zbog kiše, ali nije bilo lako ni napraviti konstrukcije za figurice, ni armaturu od tri metra za dočaravanje meteorske kiše, što im je oduzelo mnogo vremena.

Veći račun

RADIVOJEVIĆIMA je trebalo mesec dana da bi rasveta bila duplo veća nego lane, a da bi je uključili svakog dana im treba sat vremena.

- Nije bitno samo da lampice šljašte, već je bitna i estetika. Meni je, na primer, važno da svi vodopadi rade istom brzinom i da su boje skladne. Da o tome nismo vodili računa, mogli smo da okitimo za pet dana - veli Jelena i dodaje da im je račun za struju prošle godine, kada su po drugi put pravili "novogodišnju čaroliju", bio veći za desetak hiljada dinara.

BONUS VIDEO - TRUBE, SVETLA, DEDA MRAZOVI: U centru Beograda dobro raspoloženje uoči novogodišnjih praznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća