PRIJAVITE VRŠNJAČKO ZLOSTAVLJANJE TELEFONOM ILI MEJLOM: Novi Sad od četvrtka 30. decembra uvodi nove mere u borbi protiv nasilja

LJ. P.

29. 12. 2021. u 18:38

NA današnjoj sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada, članovi su govorili o novoj mogućnosti prijave nasilja putem SOS broja telefona ili putem mejla.

ПРИЈАВИТЕ ВРШЊАЧКО ЗЛОСТАВЉАЊЕ ТЕЛЕФОНОМ ИЛИ МЕЈЛОМ:  Нови Сад од четвртка  30. децембра уводи нове мере у борби против насиља

Pres služba grada Novog Sada

Naime, podržavajući nacionalnu platformu za prevenciju nasilja „Čuvam te“ Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada oformilo je radnu grupu koja će od četvrtka, 30. decembra, obrađivati prijave upućene putem telefona, na broj: 064 844 88 00 ili putem mejla na adresu: koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Obraćajući se novinarima predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Novi Sad intenzivno radi na sprečavanju nasilja i da u tom smislu uvodi nove mere.

- Od sutra učenici, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školama, imaju mogućnosti da prijave nasilje putem novootvorene linije SOS telefona, ili putem mejla. Na taj način želimo da u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom, pospešimo komunikaciju i ja pozivam sve one koji imaju informaciju o nasilju, ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada da to učine. Prijave će obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu mnogo da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su dobro upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu - izjavila je Dina Vučinić.

- Ovo je samo jedna od konkretnih mera koje Koordinaciono telo sprovodi u cilju prevencije nasilja u školama. Na prethodnoj sednici oformili smo Gradski učenički parlament, a nameravamo da dodatno obučimo i u naš rad uključimo i predstavnike pedagoško-psiholoških službi osnovnih i srednjih škola kako bi zajedno postizali bolje rezultate - dodala je Vučinić.

Na Dnevnom redu sednice razmatrano je i održavanje obuke za zaposlene u pedagoško-psihološkim službama, kao i za članove tima za prevenciju nasilja u školama, Osim toga, predstavljeni su izveštaji osnovnih i srednjih škola o stanju bezbednosti, slučajevima nasilja i zlostavljanja dece, za period od septembra do decembra 2021. godine, a usvojen je Izveštaj o obilasku škola sa teritorije Grada, kao i nastavak aktivnosti za narednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA PEŠČANOJ PLAŽI I U OBILJU ZELENILA: Čuveni hotel iz lanca nadaleko poznatog po kvalitetu i dobroj usluzi