ZRENJANIN DODELIO SREDSTA: Za organsku poljoprivrednu proizvodnju i pčelarstvo 2,7 miliona dinara

B.Grujić

28. 12. 2021. u 16:55

PRVI put ove godine grad Zrenjanin je poljoprivrednim proizvođačima, opredelio sredstva za unapređenje organske proizvodnje, tj. nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje, u iznosu 1,1 milion dinara, dok su pčelari, za nabavku pčelinjih društava, opreme, vozila i prikolica za transport pčelinjih društava, ukupno peti put dobili 1,6 miliona dinara.

ЗРЕЊАНИН ДОДЕЛИО СРЕДСТА: За органску пољопривредну производњу и пчеларство 2,7 милиона динара

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura, uručio je devet ugovora za unapređenje organske proizvodnje u pojedinačnim iznosima do 150 hiljada  i 18 pčelarima, pojedinačno do 100 hiljada dinara. 

Jedan od korisnika sredstava za unapređenje pčelarstva, Janko Hrubik iz sela Aradac, dobio je kuću na selu, u okviru projekta Ministarstva za brigu o selu Srbije i jedan je od dvadeset Zrenjaninaca, koji svoj budući život i egzistenciju vezuju za seosku sredinu.

Foto: Grad Zrenjanin

Janko Hrubik i gradonačelnik Salapura

- Moja buduća supruga je iz Zrenjanina, takođe se opredelila da živimo na selu i ova sredstva, koja smo dobili za pčelarstvo, značiće nam za unapređenje posla kojim se bavimo. Drago mi je što postoje ovakvi konkursi i novac ćemo iskoristiti za nabavku neophodne opreme za pčelarstvo - naglasio je Janko. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju