MERE ENERGETSKE SANACIJE U PARAĆINU: U toku je javni poziv za privredne subjekte za solarne panele

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 12. 2021. u 13:55

JOŠ dva dana, do 30. decembra, otvoren je javni poziv koji je Opština Paraćin raspisala za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ У ПАРАЋИНУ: У току је јавни позив за привредне субјекте за соларне панеле

Foto: Z. Rašić

Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi registrovani privredni subjekti koji se bave nabavkom, izvođenjem radova i ugradnjom solarnih panela koji ispunjavaju zakonske uslove i daju garanciju na inverter od minimalno pet godina i na solarne panele od minimalno deset godina.

Zainteresovane firme prijave podnose lično u Opštinskoj upravi Paraćina ili preporučenom poštom, a preliminarna lista odabranih biće objavljena u roku od 15 dana od isteka roka za prijavljivanje. Odluku o izboru privrednih subjekata doneće Opštinsko veće, posle čega sledi raspisivanje javnog poziva za građane zainteresovane za ugradnju solarnih panela na svojim porodičnim kućama.

Podsetimo, od Ministarstva rudarstva i energetike Opština Paraćin je, po konkursu, dobila tri miliona dinara za subvencionisanje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama u okviru programa finansiranja energetske sanacije.

Ova sredstva dobilo je 37 lokalnih samouprava u Srbiji od pristiglih 48 prijava, a opštine kojima je odobrena subvencija imaju obavezu da učestvuju sa istom svotom novca, dok će druga polovina ulaganja biti učešće građana kojima ova subvencija bude odobrena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri