U KASI 4,2 MILIJARDE DINARA: Gradsko veće usvojilo predlog budžeta Grada Kraljeva za 2022.

G. ĆIROVIĆ

17. 12. 2021. u 12:57

UKOLIKO odbornici lokalnog parlamenta na narednoj sednici usvoje predlog odluke Gradskog veća, budžet Grada Kraljeva za 2022. godinu iznosiće 4,2 milijarde dinara.

У КАСИ 4,2 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА: Градско веће усвојило предлог буџета Града Краљева за 2022.

GU u Kraljevu

Prema ovom predlogu, ukupni prihodi u gradskoj kasi predviđeni su u iznosu od 4,25 milijarde dinara, a rashodi 4,83 milijarde, s tim što će se projektovani deficit od 581 miliona finansirati iz ovogodišnjeg suficita, odnosno neutrošenih budžetskih sredstava, koji će sasvim izvesno biti i veći od pomenutog iznosa.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, najveći budžetski prihod očekuje se od poreza na zarade i na imovinu.

- Uvećanje poreza na zarade ostvarujemo ponajviše na osnovu broja radnika u novootvorenim fabrikama. U nemačkom „Leoniju“ sada radi više od 3.800 Kraljevčana, u turskom „Evrotaju“ oko 1.100, a i naša, kraljevačka preduzeća uvećavaju broj zaposlenih. Više radnih mesta ne samo da mnogo znači za kućne budžete porodica onih koji su se zaposlili, već i za Kraljevo jer po tom osnovu uvećavamo gradski budžet – rekao je Terzić, dodajući da će se povećanjem budžetskih prihoda graditi putevi u Studenici, Mlanči, Godačici, Glediću...- Naš cilj je da svi građani Kraljeva osete korist od otvaranja fabrika i novih radnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)