REKORD NOVOSADSKE PREDŠKOLSKE USTANOVE: U vrtićima „Radosnog detinjstva“ više od 17.000 dece a lista čekanja smanjena na 374

Z. GRUMIĆ

16. 12. 2021. u 14:29

TROGODIŠNjI Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u novosadsku Predškolsku ustanovu (PU) „Radosno detinjstvo“, saopšteno je danas u vrtiću „Svitac“ prilikom potpisivanja ugovora između dečakovih roditelja i predstavnika Predškolske ustanove.

РЕКОРД НОВОСАДСКЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ: У вртићима „Радосног детињства“ више од 17.000 деце а листа чекања смањена на 374

Grad Novi Sad

Tom činu prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, koja je naglasila da je upisan rekordan broj predškolaca.

- Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u "Radosno detinjstvo" a lista čekanja smanjena je na 374 dece. Srećni smo i ponosni ali nas taj uspeh ujedno i obavezuje da još više radimo – izjavila je ona ističući cilj nadležnih da sledeće godine nema lista čekanja.

- Gradimo tri nova vrtića, na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu i zajedno sa vrtićem u Orahovoj ulici, koji već uveliko radi, sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti.

Vučinićeva je dodala da je Novi Sad finansijski stabilna lokalna samouprava i šoručila da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima kao i da boravak u PU „Radosno detinjstvo“ bude besplatan.

- Ponosni smo na ovakve ideje našeg gradonačelnika i radimo na tome da ih na zadovoljsvo Novosađana uspešno realizujemo - izjavila je Dina Vučinić.

Prema rečima direktorice "Radosnog detinjstva" Marijane Popov u 41 od ukupno 73 objekta te ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće. Ona je zahvalila Gradu i gradonačelniku Vučeviću koji, kako je istakla, prepoznaje potrebe dece i zaposlenih i što kontinuirano podržava "Radosno detinjstvo".

- Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha – istakla je Marijana Popov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima