VANREDNO I U LUČANIMA: Bez struje više od 4.000 ljudi

Tanjug

13. 12. 2021. u 10:50

DANAS će sasvim sigurno na teritoriji opštine Lučani biti proglašena vanredna situacija, rekao je za Tanjug predsednik opštine Milivoje Dolović.

ВАНРЕДНО И У ЛУЧАНИМА: Без струје више од 4.000 људи

Foto: M.Stevanović

Sva dragačevska sela su od preksinoć bez struje, a nakon što je snabdevanje nakratko stabilizovano u Kotraži i Turicama, ponovo je došlo do kvara.

- Od 230 trafostanica čak 160 nije pod naponom. Sedamdeset posto opštine nema struje, električnu energiju imaju samo Guča i Lučani. Bez struje je više od 4.000 ljudi. Ekipe su na terenu, zajedno sa kolegama iz Kraljeva. Sneg koji je padao je težak jugov sneg i u kratkom vremenu pala je velika količina, koja je uzrokovala lomljenje grana i rastinja pored puta, koje je padalo na žice niskonaponske mreže i dalekovode - rekao je Dolović.

Iz Elektrodistribucije Guča javljaju da se nadaju da će tokom dana uspeti da stabilizuju snabdevanje bar u Kotraži i Turicama, a dodatna bojazan nadležnih je mogućnost da u narednih nekoliko časova visinska sela ostanu i bez vode.

- Popravke vršimo po prioritetima. Prioritet su trafostanice gde se nalaze pumpe koje prepumpavaju vodu iz vodosistema Rzav, kako naši korisnici ne bi ostali i bez vode u narednih nekoliko sati. Situacija je zaista alarmantna - kazao je predsednik opštine Lučani.

- Što se tiče putne infrastrukture, svi magistralni putevi su prohodni. Neprohodan je putni pravac Glog — Gornji Dubac i Guča — Gornja Kravarica, ali do kraja dana i ti pravci biće prohodni - izjavio je Dolović.

BONUS VIDEO: PROPAO KAMION NA VOŽDOVCU: Pukla cev, otvorio se asfalt

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri