DVA NOVA STOLA ZA POROĐAJE: Nova oprema u bolnici u Kikindi

R. Š.

09. 12. 2021. u 16:29

POROĐAJNO odeljenje Opšte bolnice u Kikindi konačno ima dva nova i savremena stola za porođaje, kakve nije imala ne samo godinama već i decenijama.

ДВА НОВА СТОЛА ЗА ПОРОЂАЈЕ: Нова опрема у болници у Кикинди

Foto: R.Š.

Pre više od deset godina lekari su se žali da porađaju žene na stolovma koji su bili stari više od 30 godina. Onda je pre deset godina nabavljen jedan sto, ali nije bio adekvatan. Bolnica je konačno sada, uz pomoć Pokrajine, obezbedila novac za kupovinu modernih stolova za porođaje koji su ergonomski prilagođeni i omogućavaju udobnost porodiljama, bolji pristup ginekologa i babica, pogodni su i za transport do operacione sale.

- Ovo su stolovi poslednje generacije i najsavremenija oprema koju imamo u Srbiji- izjavila je dr Gordana Vojvodić-Prekajski, načelnica Porođajnog odeljenja.

Stolovi su nabavljeni novcem koji je ustanova dobila na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u iznosu od 5,5 miliona dinara. Pomoćnik direktora Opšte bolnice dr Vladimir Prunić najavio je da ustanova planira da naredne godine porodiljama omogući bezbolan porođaj. Od početka godine u porodilištu kikindske bolnice rođene su 424 bebe, nešto više nego protekle u istom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici