U PARAĆINU PRVE INTERVENCIJE ZIMSKE SLUŽBE: Mehanizacija na terenu, na lokalnim putevima uklanjan sneg

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 12. 2021. u 22:54

CELODNEVNE snežne padavine koje se relativno brzo tope na teritoriji paraćinske opštine izvele su na teren danas mehanizaciju zimske službe Direkcije za izgradnju i JKP.

У ПАРАЋИНУ ПРВЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ: Механизација на терену, на локалним путевима уклањан снег

Foto: JKP Paraćin

Sa lokalnih seoskih puteva i ulica poznatih po zadržavanju snega na kolovozu zbog konfiguracije terena sneg je uklonjen, a kolovoz je posipan mešavinom kamenog agregata i soli.

Na putnom pravcu Paraćin-Mirilovac-Plana raskvašen sneg, pre čišćenja, bio je debljine do tri centimetara, a posebna pažnja obraća se i na put prema Klačevici i Buljanu, kao i na putnim pravcima ka Stubici i Zabregi.

Intervencije je bilo i na nekim gradskim ulicama gde je posipana so. Nadležne službe upozoravaju građane da koriste pešačke prelaze uz povećanu opreznost, a vozače da poštuju propise u saobraćaju koji važe za zimske uslove.

Foto: JKP Paraćin

 Na raspolaganju paraćinskoj Zimskoj službi ove sezone je trinaest vozila opštinskih javnih preduzeća i još jedanaest vozila u vlasništvu privatnih lica, koja se uključuju u terenski rad po potrebi.

Za ovu sezonu nabavljeno je 670 kubika kamenog agregata za posipanje puteva, 217 tona putarske soli, 5,5 po tona kalcijum hlorida i oko sedam tona magnezijum hlorida koji se koristi na temperaturama nižim od minus pet stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju