NEIMARI PRETEKLI PADAVINE: Piroćanci na vreme dobili novi gradski trg i parking sa 74 mesta u strogom centru

V. ĆIRIĆ

07. 12. 2021. u 07:26

PIROĆANCI su dobili novi trg u centru grada i novi parking, takođe u strogom centru, tačnije u dvorištu zgrada u Ulici Branka Radipčevića gde je, do pre nekoliko meseci, bilo pravo ruglo.

НЕИМАРИ ПРЕТЕКЛИ ПАДАВИНЕ: Пироћанци на време добили нови градски трг и паркинг са 74 места у строгом центру

Behaton umesto kamena, Foto V. Ćirić

Kao što je i najavljivano, deo centralnog gradskog trga u Pirotu je završen i, umesto kamenih ploča koje su godinama unazad bile na ovom mestu, postavljen je behaton. Reč je o delu između takozvanog Veznog trakta, te nekadašnje robne kuće "Beograd" i Doma vojske Srbije.

U rekonstrukciju oko 4.500 kvadrata u "srcu" grada - uz pomoć Ministarstva finansija - uloženo je oko 40 miliona dinara, a toliko pominjani deo trga je poprimio sasvim nov izgled.

Mr Vladan Vasić, Foto V. Ćirić

- Ovo je sada jedan od najlepših trgova u Srbiji. Posao na trgu zvaršen u planiranom roku, pre zime, i urađene su kompletno nova kanalizacija, rasveta i ostale instalacije. Letnje bašte u okolnim lokalima biće postavljene u dogovoru vlasnika i urbanista iz Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju. Ima i nekoliko zelenih prostora, a novina je da novim trgom više neće moći da se kreću dostavna vozila, već će se snabdevanje lokala obavljati iz ulice pored crkve. Planirali smo da montiramo takozvane potapajuće rampe, koje će štititi ulaz na trg, dok će zeleni prostor urediti radnici našeg "komunalca" - nabraja gradonačelnik mr Vladan Vasić i najavljuje rekonstrukciju Doma vojske koji je sada u vlasništvu lokalne samouprave, a već je adresa Pozorišta, Doma kulture, Biblioteke...

Parkiralište između zgrada, Foto V. Ćirić

Vlasnike automobila je, međutim, posebno obradovao novi parking iza grada u Ulici Branka Radičevića, sa 74 mesta. Završetak ovog posla je kasnio u odnosu na plan jer su pojedini stanari bili pokrenuli sudske sporove zato što su im porušene garaže - tvrdeći da je zemljište na kojem su ih podigli, zapravo, njihovo.

- Pravosudni organi su potvrdili ono što smo od početka tvrdili, da je pomenuta lokacija u vlasništvu lokalne samouprave, pa smo ipak uredili parkiralište koje bi trebalo da ublaži problem nedostatka mesta za ostavljanje automobila - kaže mr Vasić i podseća na to da u Pirotu ima oko 17.000 registrovanih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna