VUČEVIĆ OBIŠAO RADOVE U NOVOSADSKOJ OŠ „VASA STAJIĆ“: Do 2023. godine nova fiskulturna sala za 1.000 đaka

Z. GRUMIĆ

06. 12. 2021. u 17:23

RADOVE na rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale u novosadskoj Osnovnoj školi „Vasa Stajić“, za koje će iz gradskog budžeta biti izdvojeno ukupno 200 miliona dinara, obišao je danas gradonačelnik Miloš Vučević, koji je tom prilikom istakao da se na tu investiciju čekalo još od izgradnje škole pedesetih godina prošlog veka.

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ У НОВОСАДСКОЈ ОШ „ВАСА СТАЈИЋ“: До 2023. године нова фискултурна сала за 1.000 ђака

Grad Novi Sad

Kada taj obiman posao bude okončan, kako je planirano 2023. godine, nova sala površine 1.300 kvadratnih metara sa dograđenom toplotnom vezom s glavnim školskim objektom i drugim pratećim sadržajima, omogućiće znatno veći konfor učenicima i nastavnicima.

- Ponosan sam na to što zajedničkim novcem investiramo u prave projekte, u projekte za budućnost. Nema bolje oblasti za ulaganje od obrazovanja. To što je novosadska kasa ojačala je pobeda svih Novosađana, a mi odgovorno trošimo zajednički novac – izjavio je gradonačelnik napominjući da će ta investicija biti finansirana tokom tri budžetske godine.

U novom objektu biće izgrađene i tribine, tako da će moći da budu organizovana pre svega školska takmičenja. Uz sve to, đaci neće morati više da izlaze napolje da bi ušli u fiskulturnu salu.

Gradonačelnik je najavio i da će u nastavku obnove te škole biti sređena fasada i obnovljena stolarija na starom objektu. Podsetio je da je pre nekoliko godina Grad, zajedno sa Pokrajinom uložio oko 100 miliona dinara u nadogradnju dva sprata OŠ „Vasa Stajić“ koju pohađa gotovo 1.000 đaka u 35 odeljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a