TRESLI SU SE, ZAPENILI I UGINULI ZA 10 MINUTA: Nišlije uznemirene, za nekoliko dana otrovana tri vlasnička psa

Novosti online

03. 12. 2021. u 21:53

ZA šest dana u Nišu su uginula tri vlasnička psa, koji su, prema rečima njihovih vlasnika, otrovani mamcima skrivenim u travi neposredno pored pešačkih staza u Tvrđavi.

ТРЕСЛИ СУ СЕ, ЗАПЕНИЛИ И УГИНУЛИ ЗА 10 МИНУТА: Нишлије узнемирене, за неколико дана отрована три власничка пса

Foto: Printscreen/Jutjub/Dizajn studio

Vlasnici pasa su kazali da su njihovi ljubimci otrovani nekim veoma jakim otrovom i da su uginuli samo desetak minuta nakon što su pojeli otrov. Prema rečima Ljiljane Stefanović, njenom psu nije bilo pomoći iako ga je odmah iz Tvrđave odnela kod veterinara čija je ordinacija udaljena svega oko 200 metara.

- Moj pas je tokom šetnje odjednom počeo da se trese, klonuo je i krenula mu je pena. Veterinar je sve pokušao, ali je uginuo za samo deset minuta u najvećim mukama - rekla je Stefanović.

Ona je kazala da je trovanje psa prijavila policiji, međutim, ne zna da li će biti pokrenut neki postupak.

- Veterinar smatra da je moj pas pojeo otrov na bazi fosfata. To su uglavnom otrovi koji se koriste u poljoprivredi i koji se prodaju bez ikakve kontrole - izjavila je Stefanović.

Slađana i Ratko Stanković kazali su da je njihov pas, samojed, takođe uginuo nakon što je pojeo otrov u Tvrđavi.

- Samo minut ili dva od pojave prvih simptoma, klonuo je, krenula mu je pena na usta. Odmah smo ga odneli kod veterinara preko puta Tvrđave, ali je on samo konstatovao smrt, verovatno trovanjem - istakao je Ratko Stanković.

Foto: D. Ristić

Ilustracija

Kako je kazao, veterinar nije mogao bez toksikološke analize da u izveštaju napiše da je pas otrovan, ali su oni leš psa odneli na obudukciju u Veterinarski institut i uzorak u Zavod za sudsku medicinu, kako bi bila urađena i ta analiza.

- Nakon toga tužilac će moći da pokrene postupak, ali ne znamo koja je procedura dalje. Pitamo se sada koliko još mamaca sa otrovom ima u gradu - izjavio je Stanković.

Kazao je da njegova supruga i on sumnjaju da se trovanjem psi lutalice sistematski uklanjaju sa ulica, ali da ni vlasnički psi nisu pošteđeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode