DRŽAVNA SEKRETARKA U ALIBUNARU: Demografska slika nije povoljna, uzdamo se u nove mere populacione politike

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

01. 12. 2021. u 16:22

DRŽAVNA sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić posetila je opštinu Alibunar, gde je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave sagledala kakvo je demografsko stanje i koji su problemi u toj južnobanatskoj opštini.

ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА У АЛИБУНАРУ: Демографска слика није повољна, уздамо се у нове мере популационе политике

Opština Alibunar

-Demografska slika u Srbiji nije povoljna, ali se nadamo da ćemo zajedničkim snagama uspeti da stvorimo povoljnije uslove za opstanak i ravoj porodice. Novim merama koje su donete na republičkom nivou, očekujemo da će doći do podizanja stope nataliteta, ali to, svakako, iziskuje vreme – poručila je državna sekretarka.

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić predočila je da oni za svako prvorođeno dete izdvajaju po 30.000 dinara, a za drugo, treće i četvrto dete po 20.000 dinara, kao i po bebi paket za svako rođeno dete.

-Već dve godine svako novorođenče dobija i auto-sedište, dok je za porodice sa troje ili više dece obezbeđen besplatan boravak u predškolskoj ustanovi, kao i besplatne užine – navela je Bratićeva samo neke od mera koje sprovode kako bi pomogli porodicama male i dece škoslkog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili