PREMINUO NOVINAR IZ VRANJA: Saša Stojković - Babačko iza sebe ostavio preko 100 ostvarenih glumačkih i 11 rediteljskih premijera

J. S.

27. 11. 2021. u 10:37

SAŠA Stojković – Babačko, glumac i novinar preminuo je jutros u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u 58. godini života.

ПРЕМИНУО НОВИНАР ИЗ ВРАЊА: Саша Стојковић - Бабачко иза себе оставио преко 100 остварених глумачких и 11 редитељских премијера

foto: J.S.

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.

U pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao  dobio je  1. 12. 1988. godine. Iza sebe je ostavio preko 100 ostvarenih glumačkih i 11 rediteljskih premijera, a svojim brilijantnim izvedbama ostavio je neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” se još uvek prepričava. U OK Radio bio je više od 20 godine glavni i odgovorni urednik. Radio je i kao kolumnista  i novinar u nedeljniku Vranjske, od 1995. godine, gde je na kraju postao i urednik poratla pre gašenja ovog nedeljnika.

Bio je urednik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga radio je za Press, za Politiku, Radio 202 i još mnoge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao predsednik udruženja građana Tim za razvoj i integracije i glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs. Za sobom je ostavio suprugu Suzanu, sina Mihajla i ćerku Anđeliju i veliki broj prijatelja.

Stojković će biti sahranjen u nedelju u Vranju, kada će u jutarnjim satima biti održana i komemoracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)