DODELJENA SREDSTVA: Za čistiju vodu u Apatinu 26 miliona dinara

J. L.

17. 11. 2021. u 17:48

NA osnovu konkursa raspisanog od strane pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JKP „Naš dom“ u Apatinu je dobio sredstva za zamenu ispune bioloških filtera na apatinskom vodovodu.

ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА: За чистију воду у Апатину 26 милиона динара

foto: Opština Apatin

Vrednost investicije je više od 26 miliona dinara, radovi se odvijaju po planu, a završetak se očekuje najkasnije do početka decembra tekuće godine.Tokom prošle godine se menjala ispuna na mineralnim filterima, što ima za rezultat uklanjanje gvožđa sa sirove vode, dok će realizacijom ovog projekta biti bolji rad filtera koji uklanjaju amonijak.

- Kao i svaka rekonstrukcija, radovi na vodovodu imaju za cilj da se pojača kvalitet pijaće vode. Sa ovom fazom prerade vode, nakon završetka radova, trebalo bi da smo mirni narednih 10 do 15 godina - kaže Nebojša Smiljanić, direktor JKP „Naš dom“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)