GORANSKI PARK I TRG MIRA U NOVOM RUHU: Novembar u novosadskog "Zelenilu" u znaku sadnje

JKP Gradsko zelenilo

16. 11. 2021. u 15:05

RADNICI „Zelenila“ započeli su radove na realizaciji projekta „Očuvanje i unapoređenje zelenila Goranskog parka sa Trgom mira u Novom Sadu“, a planirano je orezivanje 46 postojećih stabala, sadnja 48 stabala lišćara, 300 sadnica šiblja, a tu će se posaditi ruže i perene. Pored ovog, postaviće se šest klupa i 10 drvenih korpi.

ГОРАНСКИ ПАРК И ТРГ МИРА У НОВОМ РУХУ: Новембар у новосадског Зеленилу у знаку садње

Zelenilo

Realizacijom navedenih aktivnosti na očuvanju i unapređenju zelenila u Goranskom parku i Trgu mira, kako navode u „Zelenilu“, utiču na poboljšanje uslova životne sredine ovog dela grada kroz smanjenje aerozagađenja, količine prašine i buke. Podizanjem funkcionalnosti pojedinih segmenata sistema zelenila (zelenila u zoni saobraćajnica, zelenila u okviru stambenih zona, parkovskih područja, zaštitnih zona i dr.), unapređuje se sistem zelenila na širem području Grada Novog Sada.

Pored ovih aktivnosti koje su u toku, a podrazumevaju da u periodu mirovanja vegetacije Grad postaje bogatiji za novo zelenilo, radnici „Zelenila“ u svim delovima grada sade i rade na popuni sadnica već postojećih drvoreda, cvetnih gredica i drugog zelenila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP