OD 55 NOVOZARAŽENIH JOŠ 12 DECE: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

09. 11. 2021. u 14:15

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema preseku od jutros, srećom već četvrti dan nema preminulih, ali se u njoj povećava broj hospitalizovanih. Trenutno, leči 40 pacijenata, četvoro više nego juče.

ОД 55 НОВОЗАРАЖЕНИХ ЈОШ 12 ДЕЦЕ: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: M. B.

- Tokom minula 24 sata, primili smo sedam osoba sa simptomima, koji ukazuju na korona virus, jedan pacijent prevežen je u Klinički centar u Kragujevcu, dve osobe su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Svakodnevno, rastu broj osoba potvrđenih na virus korona, i broj pregledanih u Kovid-ordinacijama ovdašnjeg Doma zdravlja. Nažalost, i broj dece, potvrđene na kovid-19.

- Registrovano je još 55 novih slučajeva ove zaraze, od njih nažalost još 12 dece. Juče (8. novembra) u Kovid ambulanti Doma pregledana je 301 osoba, od njih u Pedijatrijskoj kovid-ambulanti 71 dete, četiri osobe su upućene na hospitalizaciju – izvestila je danas ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 167 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 6.047 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.185, od kojih 329 dece.

Blag je porast imunizacije protiv kovida-19 u ovom kraju. Od njenog početka, prvu od bilo koje četiri raspoložive vakcine (najviše Sinofarm, pa brojčanim redosledom Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka) do juče je primilo 17.517 za to zainteresovanih osoba, drugu 16.586 a treću buster 6.506. Danas će ovde početi vakcinacija petim cepivom – „Moderna“.

Vakcinu protiv sezonekog gripa do sada je primilo 906 osoba.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati