ZARAŽENO I 12 DECE: Epidemiološka situacija u rudničko-takovskom kraju - 77 novozaraženih

M. BOŠNjAK

08. 11. 2021. u 14:16

PREMA preseku od jutros, u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu srećom već treći dan nema preminulih, a u njoj se trenutno leči 36 pacijenata, troje više nego juče.

ЗАРАЖЕНО И 12 ДЕЦЕ: Епидемиолошка ситуација у рудничко-таковском крају - 77 новозаражених

Foto: M.B.

- Kod svih 36 je potvrđen virus korona. Tokom minula 24 sata primili smo tri osobe sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, nije bilo otpusta na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja danas saopštava da je zbirno u dva dana proteklog vikenda (6. i 7. novembra) kod još 77 osoba potvrđen koronavirus, među njima je još 12 dece.

- Tokom ta dva dana u kovid ambulanti Doma pregledano je ukupno 440 osoba, od njih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 56 dece. Uzorkovana je krv za 231 laboratorijsku analizu, na rendgensko snimanje pluća upućene su 84 osobe, urađeno je 137 antigenskih i šest PCR testova, tri osobe su upućene na hospitalizaciju – glasi najnoviji izveštaj te ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas u rudničko-takovskom kraju preminulo je 167 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno su, po dosadašnjim podacima, zaražena 5.992 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.130, od kojih 317 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju ne beleži veliki porast, u odnosu na prethodni period. Od njenog početka prvu od bilo koje četiri raspoložive vakcine, do juče je primilo 17.485 za to zainteresovanih osoba (statistički, još uvek, nešto više od trećine ukupnog stanovništva opštine Gornji Milanovac), drugu 16.562, a treću, buster 6.260. Protiv sezonskog gripa vakcinisano je 898 osoba.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani