ZA VIKEND PREMINULO DEVET OSOBA: U Pirotskom okrugu broj zaraženih veći 5-7 puta, obolele porodice i kolektivi

V.Ć.

25. 10. 2021. u 18:50

U DANE vikenda, u kovid jedinici pirotske Opšte bolnice preminulo je devet osobe od posledica izazvanih kovid infekcijom, od kojih je sedam nevakcinisanih.

ЗА ВИКЕНД ПРЕМИНУЛO ДЕВЕТ ОСОБА: У Пиротском округу број заражених већи 5-7 пута, оболеле породице и колективи

Foto: V. Ć.

Iz Pirota je sedam osoba izgubilo bitku sa koronom, a iz Babušnice dve. U pomenutoj zdravstvenoj ustanovi trenutno se leči 57 pacijenata, od kojih je 41 iz Pirota, osam iz Dimitrovgrada, četiri iz Bele Palanke, tri iz Babušnice i jedan pacijent iz Beograda.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, registrovano je, takođe tokom vikenda, još 95 laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije kovid 19. U Pirotu je zaraženo 27, u Dimitrovgradu 23, Beloj Palanci 26 i na području Babušnice 19 građana.

Lekari ZZJZ u Pirotu, na osnovu epidemijskih ispitivanja procenjuju da je broj zaraženih veći bar 5 - 7 puta, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima i ne testiraju se. Među obolelima su čitave porodice i kolektivi.

U subotu i nedelju u kovid ambulanti obavljeno 328 pregleda od kojih je194 prvih, dok je u Dečjoj kovid ambulanti bilo 162 pregleda od kojih je 77 prvih. Mera kućne izolacije naložena je za 168 osoba.

Od početka imunizacije u Pirotskom okrugu vakcinisano je 36.899, revakcinisano 35.415, a treću dozu primilo je 10.975 građana. Juče je dato 58 prvih, 28 drugih i 125 trećih doza vakcine protiv zaraze. Lekari procenjuju da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)