VRANJE: Usvojen drugi rebalans budžeta

J.S.

20. 10. 2021. u 14:31

NA 59. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog usvojen je Nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta, koji je obrazložio Bojan Kostić, gradski većnik.

ВРАЊЕ: Усвојен други ребаланс буџета

J.S.

- Prihodna strana budžeta veća je za 192 miliona dinara, u odnosu na prethodni rebalans, a skoro polovina ovog povećanja odnosi se na očekivane prihode od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta za hotel u Vranjskoj Banji. Od tog iznosa 50 miliona dinara  namenjeno je Vranjskoj Banji. Sa druge strane, povećan je porez na zarade u odnosu na inicijalno planiran budžet, pored rasta zarada, preduzeća u restruktuiranju redovno izmiruju poreze na zarade -  rekao je Kostić.

Takođe, dodao je da je izdvojeno dodatnih 5 miliona dinara za razvoj pojoprivrede, odnosno za sufinansiranje nabavke opreme za poljoprivredne proizvođače, u okviru saradnje sa fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnom agencijom za razvoj Pčinjskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!