PREMINUO 72-GODIŠNJAK U GORNJEM MILANOVCU: Među 51 novozaraženim još desetoro dece

M. BOŠNJAK

12. 10. 2021. u 15:21

I DANAS, nažalost, Kovid odeljenje Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu potvrđuje smrt još jednog pacijenta, 72-godišnjaka, tokom minula 24 sata.

ПРЕМИНУО 72-ГОДИШЊАК У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Међу 51 новозараженим још десеторо деце

Foto: M.Bošnjak

U rudničko-takovskom kraju u „crvenoj zoni“ trenutno se leči 29 pacijenata.

- Prema preseku od jutros u sedam sati, virus korona potvrđen je kod njih 27, dvoje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata u kovid zonu primljene su tri osobe, sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, četiri su otpuštene na kućno lečenje, jedan pacijent prevezen je u Kovid bolnicu u Kruševac - izjavio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu saopštava da je najnoviji broj osoba, kod kojih je taj virus registrovan, danas 51, a među njima još desetoro dece. Uveliko se povećava broj pregleda u toj ustanovi, gde su juče (11. oktobra) pregledane ukupno 323 osobe, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 84 dece.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 155 osoba. U celom tom periodu koronavirusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.913 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do poslednjih raspoloživih podataka, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.386, od kojih 99 dece.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)