JOŠ PET LEKARA I BAR 10 SESTARA PA RENOVIRANJE: Ministar dr Zlatibor Lončar posetio zdravstveni centar u Negotinu i najavio ulaganja

S. M. JOVANOVIĆ

07. 10. 2021. u 07:33

MINISTRAR dr Zlatibor Lončar je - sa ciljem da se na terenu uveri kako se u ovom delu Srbije medicinari bore sa virusom, ali i da se konkretnije upozna sa ljudskim resursima, kapacitetom i opremljenošću - posetio Zdravstveni centar u Negotinu.

ЈОШ ПЕТ ЛЕКАРА И БАР 10 СЕСТАРА ПА РЕНОВИРАЊЕ: Министар др Златибор Лончар посетио здравствени центар у Неготину и најавио улагања

Foto S. M. Jovanović

- Već za dve do tri sedmice, jer je završena tenderska procedura, od Ministarstva zdravlja stižu dva saniteta, a od "Eliksir grupe" vozilo za prevoz pacijenata koji su na dijalizi. Dogovorili smo se i o raspisivanju konkursa za prijem petoro lekara, ali u Negotinu nema nezaposlenih kadrova ove struke, pa se nadam da će se odazvati medicinari iz okoline, jer ćemo im ponuditi i posao, i specijalizaciju. Istovremeno, 12 sestara koje su angažovane na određeno vreme biće primljene u stalni radni odnos, a otvorićemo prostor za prijem još deset njihovih koleginica, odnosno medicinskih tehničara. Ovde su potrebni još po jedan ekonomista i pravnik - istakao je ministra dr Lončar.

PLANOVI Dr Lončar sa medicinarima i čelnicima Opštine, Foto S. M. Jovanović

Inače, negotinski Zdravstveni centar je ovog leta već dobio skener, a za operacionu salu Odeljenja ortopedije je kupljen rendgen aparat sa C lukom. Interna medicina je dobila kardiološki ultrazvuk, baš kao i Odeljenje ginekologije, i Služba radiologije.

- Dobili smo sve što smo tražili od Ministarstva, a sada je na redu obezbeđivanje centralne distribucije gasova, jer smo jedni od retkih u Srbiji koji se suočavaju sa tim problemom, posebno izraženim u još aktuelnoj pandemiji - kaže dr Jasmina Jelenković, specijalista pneumopfiziologije i vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra.

Iako je resorno ministarstvo, tokom protekle četiri godine, u poboljšanje zdravstvene zaštite ovde investiralo čak 103 miliona dinara, ovu ustanovu očekuje i kompletna rekonstrukcija.

- Završavamo projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra.

- U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima završavamo projekat, iako je pandemija usporila te aktivnosti. Ipak, na osnovu saglasnosti Vlade još iz 2016, prva faza bi trebalo da obuhvati rekonstrukciju Doma zdravlja i stare Psihijatrije, a druga rekonstrukciju bolničkog dela - zaključio je prvi čovek Negotina Vladimir Veličković.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!