KRUŠEVLJANI SE OPRAŠTAJU OD UMETNIKA: Odlazak Miroslava Miće Živanovića, pravnika sa srcem pesnika

S.BABOVIĆ

06. 10. 2021. u 15:32

PRIJATELjI i poštovaoci Miroslava Miće Živanovića (1953-2021) u Kruševcu oprostili su se danas od ovog pravnika, muzičara i pesnika, poreklom iz Bošnjana kod Varvarina.

КРУШЕВЉАНИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД УМЕТНИКА: Одлазак Мирослава Миће Живановића, правника са срцем песника

Foto: KCK

Živanović je juče iznenada preminuo, i ta vest pogodila je mnoge koji su imali prilike da ga upoznaju i sa njim profesionalno sarađuju.

Komemorativni skup održan je u Beloj sali Kulturnog centra, instituciji sa kojom je Živanović redovno sarađivao.

- Ostavio je trag na svim scenama KCK-a, govoreći najlepše stihove, kao veliki prijatelj naše kuće i svih zaposlenih koji su uživali u saradnji sa njim - objavljeno je iz ove ustanove.

- Promocijama njegovih izdanja posvećivana je velika pažnja, kao i pomoć u izdavanju knjiga koje su, svakako, ostavile neizbrisiv trag o čoveku koji je plenio svojom ličnošću i svojim stihovima, pesniku koji je opevao lepotu i ljubav, velikom boemu koji je voleo život.

Objavio je knjige pesama : „ U mraku tvojih zenica“ (2012), „ Dan posle“ (2016), „Tebi poklanjam“ (2021), kao i CD sa pesmama koje je napisao. Bio je jedan od osnivača SPS-a u Kruševcu, gde je živeo od osamdesetih godina. Svojevremeno je bio i opštinski, a potom i gradski pravobranilac. Bio je predsednik osnivačke skupštine Udruženja pesnika Srbije – Poezija SRB.

Dobitnik je mnogobrojnih pesničkih nagrada širom Srbije, Zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju grada, uručene povodom 650 godina od osnivanja Kruševca. Sahranjen je na Novom groblju u Kruševcu.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)