OD TRŽNICE DO DOMA KULTURE: Ministarka Obradović o ulaganjima u Koceljevu

V. MITRIĆ

04. 10. 2021. u 18:51

OPŠTINA Koceljeva će, za uređenje i izgradnju infrastrukture, dobiti 166 miliona dinara, najavila je Marija Obradović, ministarka u Vladi Srbije.

ОД ТРЖНИЦЕ ДО ДОМА КУЛТУРЕ: Министарка Обрадовић о улагањима у Коцељеву

Foto: V. Mitrić

Prema njenim rečima, uz saradnju sa Evropskom investicionom bankom, resor na čijem je ona čelu će, kroz projekat „Partnerstvo za lokalni razvoj“ podržati izgradnju savremene Zelene pijace „Tržnica“. Taj posao je vredan 150 miliona dinara.

- Cilj nam je da stanovnicima Koceljeve obezbedimo savremenu, moderno opremljenu pijacu kakve postoje u svetu - ističe ministarka, koja je posetila ovu opštinu, gde je sa narodnim poslanikom Veroljubom Matićem, predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem i načelnikom Opštinske uprave Slobodanom Vasićem razgovarala o problemima u opštini i prevazilaženju razvojnih ograničenja, kako bi Koceljeva unapredila usluge koje pruža sugrađanima i privredi.

Ministarki je predstavljen projekat rekonstrukcije parka pored Doma kulture, za koji je Koceljeva ove godine dobila 16 miliona dinara iz budžetskog fonda ministarstva. Ona je pohavlila ovdašnju Opštinsku upravu,“ koja odgovorno i posevećeno radi na razvoju opštine i brine o potrebama svojih stanovnika“.

- Ovakva saradnja i podjednako finansijsko učešće republičkog i lokalnog nivoa pokazatelj je da zajedničkim trudom i zalaganjem možemo doprineti modernizaciji i poboljšanju kvaliteta usluga i sadržaja za naše građane i podizanju životnog standarda na lokalu - poručila je Obradović.

Obradović je posetila i lokaciju buduće Zelene pijace, kao i vrtić „Poletarac“. čija je rekonstrukcija u toku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)