ŠKOLARCI NA UDARU VIRUSA: U Kraljevu za mesec dana zaraženo 500 dece

G. Ć.

29. 09. 2021. u 16:45

TOKOM minulih mesed dana u Kraljevu je zvanično registrovano 500 dece obolele od kovida-19.

ШКОЛАРЦИ НА УДАРУ ВИРУСА: У Краљеву за месец дана заражено 500 деце

Foto: Goran Šljivić

Uglavnom su u pitanju mlađi srednjoškolci i osnovci starijeg uzrasta, ali virus ne zaobilazi ni najmlađe. Troje mališana upućeno je na lečenje u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Ovo je izjavila dr Nataša Milenković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog i školskog uzrasta kraljevačkog Doma zdravlja u čijoj se dečjoj Kovid ambulanti dnevno obavi oko 150 pregleda.

- Za četiri nedelje obavljeno je 2.500 pregleda dece sa sumnjom na infekciju. Od toga je 1.500 testiranih, a 500 pozitivnih na korona virus. Deca prolaze sa blažom kliničkom slikom, uglavnom sa povišenom temperaturom, koja je ponekad praćena dijarejom, glavoboljom i bolovima u kostima. Dobro je što kod dece brzo prolazi - naglašava dr Milenković dodajući da više obolevaju deca u čijoj porodici niko nije primio vakcinu, ali i da ima i one čiji su roditelji uredno vakcinisani.

- Deca dolaze kovid pozitivna iz kontakata, iz škole, sa proslava i zajedničkih okupljanja. Dobro je što je u minulom periodu povećano intersovanje mladih za vakcinaciju, odnosno u Kraljevu se sedmično „Fajzerom“ vakciniše između sedmoro i desetoro dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna