SIGURNIJA VEZA MEĐU SELIMA: Putari obnavljaju još jednu deonicu na području Sremske Mitrovice

S. KOSTIĆ

29. 09. 2021. u 07:26

DEONICA puta Grgurevci - Manđelos u Sremskoj Mitrovici u dužini od 4,7 kilometara biće u potpunosti rekonstruisana.

СИГУРНИЈА ВЕЗА МЕЂУ СЕЛИМА: Путари обнављају још једну деоницу на подручју Сремске Митровице

RADOVI Zbog bujica put bio nebezbedan, Foto S. K.

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu kaže da je vrednost radova 64 miliona dinara, koje finansiraju "Putevi Srbije". Proteklih meseci na području ovog grada u saobraćajnu infrastrukturu utrošeno je 250 miliona dinara.

Posle obnove saobraćajnica Veliki Radinci, Bešenovo i Šuljam u toku su radovi na rekonstrukciji još jednog puta, koji će olakšati saobraćajnu vezu sa fruškogorskim naseljima.

- Radovi će trajati oko dva meseca, izvršiće se potpuna rekonstrukcija kolovoza, ali i otkloniti problemi koji su uticali da ovaj put bude, skoro neprohodan, zbog bujičnih voda.

Postavljanjem ivičnjaka i rigola bujične vode će biti usmerene u kanalsku mrežu i time će se obezbediti dugovečnost ove saobraćajnice, pre svega za meštane ova dva sela ali i turiste koji sve više prolaze ovom deonicom i posećuju Frušku goru - kaže Jokić, dodajući da je ovo još jedan pokazatelj ulaganja u infrastrukturu na području Grada, zahvaljujući Branislavu Nedimoviću, potpredesdniku Vlade koji konstantno vrši pritisak na ulaganja u seosku sredinu.

Miroslav Jokić, Foto S. K.

Jokić je podsetio da su prethodnih nekoliko meseci izvršene rekonstrukcije značajnih seoskih saobraćajnica u vrednosti od 180 miliona dinara.

- Obnovom putnog pravca Grgurevci - Manđelos poboljšaće se kvalitet saobraćaja i bezbednost učesnika u saobraćaju, pre svega stanovnika ovih naseljenih mesta ali i svih drugih koji koriste ovaj putni pravac - smatra Duško Krstić, predsednik Saveta mesne zajednice Grgurevci.

ULAGANjA I U GRADU

KAKO je načelnik Jokić istakao, uporedo se ulaže i u gradsku infrastrukturu i najavio da sledi izrada tehničko-projektne dokumentacije za rekonstrukciju putne infrastrukture u naselju Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili